Hundmöte. Vi har ju tok-varm om dagarna nu så försöker gå en lite längre runda på morgonen innan det blir för varmt. Så tänker många andra hundägare också tack o lov.
Det ger ju en tillfälle att träna på just detta. Jag tycker överlag att folk är duktiga på att gå undan och göra det så lätt som möjligt för alla inblandade.
Jag har ju en 50 kilos som haft lite olyckliga hundmöten tidigt i livet och som har ganska stort kontrollbehov. Och en liten som är nyfiken och tycker att andra hundar som kommer kan vara lite läskiga.
Så idag kom en situation som blev läskig på andra sätt än man kan tro. En liten dansk-svensk kom ut från en tomt.. Vi går längs en smal 70-väg. Den sprang ända in på och från andra hållet kom en typ Corgi med mindre trevlig attityd fast innan för staket. Där står jag med två hundar i koppel en stor som motar den morrande corgin och en “liten” som på andra hållet hälsar på en ännu mindre vovve och mitt i detta kommer bilar från alla håll. Jag ville ju inte heller att den lille löse skulle bli ihjälkörd så försökte få den o stanna kvar o inte springa undan.. tillslut kom ägaren utspringande i morgonrock. Kändes som en evighet, Det var det givetvis inte.. Men så fort hon håvat in sina vovvar, så var det lungt och vi kunde gå vidare och mina hundar släpper det direkt.. Så superskönt, för visst blir man lite skärrad. Ägaren bad om ursäkt flera gånger. Men jag går där ofta och har aldrig råkat ut för det innan så ser det bara som att det är sånt som händer.. Ingen skada skedd..