Högmod. När man är o tävlar tittar man ju på andra och inspireras eller motsatsen. Något som gör mig löjligt frustrerad är man ser hundar som tränas med tveksamma metoder. Och ja det syns.. Verken domare eller vi andra kan göra ett skit åt det om vi inte ser när det händer.
Ett citat som jag ofta tänker på ” om du behöver använda hårda metoder betyder det bara att du inte är duktig nog” Punkt på den.. o hoppas ni sover gott..
Jag älskar att titta på ekipage där hunden viftar på svansen och skrattar.. Allt kanske inte blev helt rätt, men de hade kul.. Det gör mig fantastiskt inspirerad och det borde premieras mer.!
Menar inte att man ska tramsa runt… Men man ska ha kul..
Andra saker som retar mig är att en del kommer undan med tex massa dubbelkommando och andra kommer inte undan med ett skit.. Att man allt som oftast råkar ut för domare som favoriserar vissa raser. Många domare har inte BC som favvo. Ja jag märker enorm skillnad på att tävla med Bazze och Newton jämfört med Zam. Vissa domare kan man tom säga att har du labbe tävla för denne eller har du bc tävla inte för denne. Är du kille har du oxå ofta fördel i lydnaden för de är få gissar jag, i alla fall i de högre klasserna. Tänker att vi borde ha dubbla domare i lydnad som i brukset..
Nog om det…Jag kommer i alla fall inte fortsätta tävla om enda alternativet att lyckas är att va ojust mot min hund…