Zam o Matte debuterar i Högre klass spår..
Vi började med att åka till mamma mellan onsdag och fredag, lördag tränade vi en heldag för Mona Kjernholm (Supergrymt) sen söndag var det dags för tävling. Zam var pigg och pepp, matte lite mer ur fokus tror jag :D. Påsläppet gick fint 10-10 men spåret var knepigt. Lövskog/barrskog, bäckar att skutta över och dessutom både lägreklass och högreklass pinnar in. 7-7 Tar oss runt men det var inte smärtfritt 😀 När mottagaren tar emot oss säger denne att han suttit mottagare där ett antal år och där har aldrig varit nån som tagit sig runt.. Så får ju vara nöjd med det då 😉 (Tänkte att de nog borde lägga om det spåret om det är så..?)
Nåväl, uppletandet är han grym på så tänkte att vi plockar poängen där..
Ut som ett skott, kommer in, lämnar över (alla föremål lämnar han i utgångsposition) lika snyggt med nummer två.. Tredje släpper han fem meter in i rutan. Så gör han aldrig.. Får skicka han att leta upp det. Där tappade vi för mycket poäng. Så skumt, nä för matte har inte full fokus och tar händerna bakom ryggen vilket gör att Zam släpper för han tror jag ska slita upp belöningen.. Klantarsel-matte. Det kostade mer än det smakade.. 7,5-8 De tyckte han var snabb, gjorde det på 2,5 min. Det är inte snabbt om man heter Zam.. Normalt gör han det på halva den tiden haha
Man ska ha 288p i specialen för chans på uppflyttning, vi fick då 280p.. attans..
Tänker ändå att vi åker in o kör lydnaden, kan ju passa på att checka av. Vad gör jag då? ja inte som jag brukar för det hade ju varit smart.. Nä jag tar inte med väskan som jag alltid gör annars. Lägger min tröja utanför planen men tänker att jag inte skulle lägga bollen för de andra hundarna inte ska behöva ha den där när de värmer upp. Så jag stoppar bollen i ryggfikan och kopplet, som jag heller aldrig har med mig in på plan i normala fall. Så startar våran lydnad.. Tycker han går riktigt bra och känns riktigt peppad och full fokus.. Kör fritt följ och inkallning.. När jag ställer upp för framåtsändandet ser jag nått gult.. Känner i ryggfikan.. FAN haha.. Diskad.. Skickar han på ett riktigt fint framåtsändande men när han vänder upp i inkallningen så ligger bollen mer eller mindre framför näsan på honom.. Vilken lycka haha.. Fantastiska att få en belöning på tävling…
Domarna var bussiga, vi hade fått köra klart även om vi var diskade.. Men jag kände att nu var vi redan ur tävlings-fokus och det skulle bli som vanlig träning, Så valde att lämna planen med Zam bärandes på sin erövring..
Inte nått besviken, kändes som vi hade ändå missat uppflyttet så det kunde ju inte varit ett bättre tillfälle att tappa bollen på..

Alla är vi barn i början, Zam ute på sitt första spår..