I sista minuten (dagen)
Avel. Detta är ju ett extremt stort område med tusen tankar. Men en sak som man ofta hör är att det typ är “orättvist” att BC får tävla i Brukset. Men nån måste ju fasen hålla ribban högt 😀 Skämt o sido.. Men faktum är att jag tycker att avelsarbetet på våra brukshundar överlag är kass.. Japp kass. En BC är ingen BC om föräldrarna inte kan valla typ. Bra tycker jag. Vi kanske skulle ställa lite högre eller lämpligare krav på brukshundarna? En brukshund borde ju kunna leverera i någon bruksgren? Varför annars brukshund?? Med tanke på vallhundsprovet så tänker jag att man borde ju vara i högre klass kanske.
Jag tycker inte att ett mh är en merit, ingen prestation. Och för att inte tala om utställning.. Uch titlarna borde verkligen inte användas som avelsmerit på en bruksras. En godkänd exteriörbeskrivning men inte mer. Sluta inte ställa ut, det är roligt och socialt, tävla är alltid kul oavsett 😀 Och titlar är kul 😀
Som det ser ut nu tycker jag där är många raser som inte borde gå under bruksras. Säger inte att dessa raser är dåliga på något sätt men är de brukshundar??

3e bäste Championhane på världsutställningen!