Utmaning. Jag tror att många gör det väldigt lätt på träning vilket gör att tävling blir svårt. Jag slogs av det idag när jag satte ut för apporteringsdirigering. Det låg en lång pinne strax bakom där jag ville lägga en apport. Det kändes som det hade varit väldigt lätt att ta bort den för att minska risken för att han skulle ta den istället, han älskar o springa med pinnar och det är han som lagt den där. Men nä jag lät den vara.. Sen skulle jag gå in o hämta vatten då ser jag en annan hund pinka på konan som han ska stanna vid innan han ska hämta apport. För det första, va fan??!! Tänkte kanske jag såg fel men nädå när jag hämtat mitt vatten och kom fram o titta på konan, nog fan var den nerpinkat.. Hmm ännu en utmaning tänkte jag för jag pallade inte gå iväg för o tvätta den..
Så med detta i bakhuvet körde jag momentet ändå.. Och han satte det..
Såhär behöver man inte göra men jag rekommenderar att göra det svårare än bara precis som det ska vara. Det är faktiskt både kul o givande att busa till det..

AppDirigering
AppDir med nerpinkad kona, pinnar och mullvardshögar