Träningsmetod. Jag tror inte man behöver fastna vid en metod. Men som Bazzes uppfödare sa en gång “så länge du inte slår din hund har du inte gjort fel” Kanske inte ordagrant men ungefär..
Jag tänker att man inte behöver vara speciellt hårt, nä inte ens mot de “hårda” hundarna. Men var tydlig.. Om jag tänker mig en övning och han inte gör som jag tänkt, är ju upplägget för svårt. Det ligger på mig inte mina hundar. Det är väldigt mycket roligare och träna om vi lyckas ofta..
Exempel skulle kunna vara att jag skulle aldrig trycka över ryggen när jag tränar kryp.. Gillar inte alls “tvångsträning”. Nä då får man istället ta babystep. När han ligger ner o rör en tass – belöna – nästa tass – belöna osv. Jag är trygg i mitt sätt att träna och det funkar uppenbarligen.

Finns ju en massa i dessa ämnen men jag vill hålla Tankarna korta.
Men jag slår ett slag för positiva metoder och att det ska va kul att träna!

Gapskratt