Tigga. Ska man låta hundar tigga eller inte. That´s the question 🙂

Jag personligen tycker inte att det är störande. Jag använder ju det när jag tränar. Jag vill att de ska vilja ha bollen eller köttbullen. Ju mer de vill ha belöningen ju bättre är det typ. Dessutom är det kanon att träna uthållighet med en hund som tigger. Det lönar sig att vänta 🙂
En regel har jag här hemma vad gäller “tigga vid matbordet” man får tigga men man gör det liggande. En annan fördel med att låta mina hundar tigga (tycker jag) är att om de är med någonstans eller man har folk hemma så tigger de hos mig. Då vet jag var de är och vad de får i sig. Nu har jag ju ingen mathysterisk labbe då. Men som med allt man bestämmer själv vad man vill ha. Men jag tycker man ska tänka till.
Jag uppskattar det.

En ligger i alla fall 😀