Fokus på rätt saker

Pratas en del om fokus. Jag var på ett fantastiskt läger i helgen där det handlade en hel del om hur man tänker och känner (mental träning).
Lång historia kort.. Vi körde “tävling” både dag ett och två och efter varje tävling reflekterade över hur det gått och vad vi önskade med hjälp av tre frågor.
Det jag hela tiden återkommer till är att Zam har bättre fokus än jag har. Jag fokuserar på att han ska “sköta” sina uppgifter medans jag såklart borde fokusera på mina uppgifter för att göra det så lätt som möjligt för honom. En annan intressant sak jag kom fram till är både jag och Zam behöver ha uppgifter och kontroll för att kunna hålla fokus. Så vi ändrade en liten sak och så gjorde det stor skillnad. Så vi testade en sak och vips så blev det en helt annan upplevelse. Så fokus på rätt saker….

Jag rekommenderar alla, inte bara tävlingsnördar, att ägna lite tid åt mental träning.