Zam har ju ny blivit uppflyttad till “eliten” som nu mer heter 3an då..
Man känner ju att det blir lite mer “allvar” och spännande ju närmare toppen man kommer.. Men vi har kul och följer vår plan. Eller ja det har ju gått lite bättre än jag planerat så vi ligger nån månad före planen men det ger ju oss mer tid för o ladda för 3an och det kommer ju med många fördelar..

Som vanligt kommer jag inte beskriva mål o planer här. Men om nån är nyfiken så fritt fram o fråga.. 🙂

Vad jag tror är avgörande för o nå sina mål, eller det som är avgörande för mig.
Våga ta i.. Planera och utvärdera.. Träna på rätt saker.. och gör det för din egen skull.. De ända som spelar roll är de som hejar på oss..

Jag tror alla kan komma långt om det verkligen är det man vill. Men det måste man inte vilja.. Vi har ju inte samma förutsättningar eller drömmar så inget konstigt alls.. Tycker dock lite ofta att folk vill komma långt men inte jobba för det.. Saker man inte kan på träning kommer inte funka på tävling heller.. inte alls konstigt faktiskt

Jag har ju kämpat med mina <3 briarder och vi har liksom aldrig fått till det.. Men det beror inte så mycket på dom, snarare att jag har för svårt att få till det på tävling av olika anledningar. Skulle inte byta dom mot nått.. Dessutom har de lärt mig en himla massa.

Javisst är det att göra det lätt för sig att skaffa en border collie. Men här stöter man på andra saker som man kanske inte tänker på. De är grymt uppmärksamma och har superlätt för o uppfatta saker som man själv inte har koll på.. Lägger snabbt ihop saker och “kan” en hel del själva.. Så här måste man vara extremt vaksam på vad som händer. Så nä du hamnar inte i eliten på att bara skaffa en.. Men det är tusan så mycket enklare att jobba med en hund som alltid vill.
Newton för övrigt älskar sitt liv vid ringside. Bara bus och mindre “krav”, livsnjutaren..

Noggrann planering och koll på alla detaljerna.. Massor med film och bra träningskompis och en PT sen jäklar!

Så laddade till tusen för detta året!