Måste bara få berätta en galet intressant grej som jag uppmärksammade igår.

Vi var och gick en av slingorna i fulltofta, det var säkert minst ett halvår sen vi gick den rundan nu.

Bazze som är lite som jag kallar det yvig hihi. Har väldigt svårt att hålla sig på lagom avstånd från mig utan vill gärna springa en bit ifrån, för o slippa tjata och hela tiden kolla på han så är han kopplad helt enkelt. Newton är inte alls så, han håller sig på max 10meter och har full koll, kommer tillbaka ofta och drar inte iväg på spår eller annat.

Så Newton leder flocken på promenaden kan man säga, en roll som han passar i och trivs med.. Helt ok för mig, han kommer när jag kallar.

Men till det häftiga.. Denna rundan innebär att man följer en stig (färgade pluttar på träd) som tex helt plötsligt delar sig till två i ett y, går över en grusväg, eller går upp på en grusväg så följer man den en stund för att sen helt huxflux vika ner i skogen eller in på en äng osv. Denna gången upptäckte jag att Newton valde “rätt väg” från början, så jag bestämde mig för att aktivt inte visa vägen.. Vi kom till ett ställe där stigen delade sig i två så jag och Bazze stannade en bit innan och så tittade vi på Lilleman.. Han kollade av båda stigarna, valde den ena gick in ca fem meter på den och ställde sig där o kollade på oss, kommer ni eller?? Rätt väg..När vi var uppe o gick på grusväg så ska man helt plötsligt gå in på en äng, där ligger stör som man får gå runt för o komma fram. Gick han först förbi nån meter men vände och gick in på åkern o vänta..Rätt väg.. Såhär fortsatte han hela vägen.. Visst är det galet häftigt.. I Fem kilometer.. Inte en gång valde han fel väg..

Nu kan man ju välja o analysera detta, men jag känner att det är ju helt omöjligt att veta vilka sinnen han aktivt använder. Jag skulle gissa syn, minne och lukt. Men vilka lukter, naturens? Sist vi gick var det inga löv mm men känner han igen stenar eller jorden kanske djuren som rör sig där?

Ja i alla fall snacka om att man lätt underskattar hundarnas förmågor..