Här händer inte så himla mycket hundigt just nu.. Men det kan vara både skönt och bra med en paus emellanåt 🙂
Jag o Newton håller just ni på med ett sommarläger på grannklubben, mån-fre kväll.. Inget avanserad, mest mingel, lite lydnad och nått spår 🙂 Helt lagom i flyttkaoset. (Lämnar ju stugan och flyttar ner till byn som de säger här, samhället vill jag säga.)

Det roligaste med kurs är ju nästan alla hundmänniskor med alla dess egenheter 😀 Dessa olika finns i stort sätt på alla kurser..
En som gärna vill vara bäst, den stackars hunden klarar ju förstås inte dom kraven och det blir lätt både tokigt o fel..

En som missuppfattar allt, går åt vänster när man säger höger osv

De som är lite mer vana att träna och ha hund, avviker emellanåt för att ge sina hundar möjlighet att pausa eller för att helt enkelt inte göra det för svårt.

De värsta enligt min mening, de som tittat lite förmycket på cesar melan, skjut mig i huvet och gräv ner mig.. Sista människan i världen som skulle få komma nära mina hundar..

Och de som ska dra en miljon historier om vad deras hundar gör.. pust

Hur som helst så är alla dessa människor trevliga och vi har hemskt roligt.

Newton är såklart duktig och som alltid så tycker jag han har helt grymma och sunda egenskaper som en hund och briard bör ha (enligt mig) och som passar mig som en smäck..

I sommar och höst har vi lite planer för “Lilleman”, Mentaltestet, Bäst i Väst såklart, någon kurs får det bli.. Tävling? Ja om jag har lust 😉 Någon utställning utöver BiV blir det nog, men mest för nöjes skull..

Nu ska vi få lite gjort innan det är läger-avslutning 🙂