För tredje gången rasade Bazze i vikt, bara sådär.. Till synes utan någon anledning. Detta har hänt tre gånger med ungefär ett/ett och ett halvt års mellanrum. Inget ändrat i träningsväg, foder, provat avmaskning osv.

Första gången rasade han från 50kg ner till 38kg.. Jag ökade fodret i omgångar men det hade inte den effekten man skulle önska. Det kändes som jag gav han en hink med mat och han gick ändå ner. Kan ju förtusan inte ge hur mycket som helst. Pratade med veterinär och “foderexperter” och kom fram till att prova högenergifoder. Nu är det ju så att Bazze har alltid haft lite känslig mage så man kan inte ge vad som helst, och under denna period blev det verkligen inte bättre. Han åt och drack som vanligt. Och förvånansvärt pigg och glad. Så högenergifoder tre gånger om dagen blev det och kanske lite extra leverpastej 😉 Efter detta har han alltid ätit högenergi. Veterinärerna ville också att om det inte hjälper att vi skulle utreda om det kanske var någon ämnesomsättningsstörning.. Men ordningen återställd, vikten på normala (för Bazze) 50kg. Tog bort det tredje målet (efter att han legat bra i vikt under en längre tid) av rent praktiska själ, inga bekymmer allt som vanligt..

Andra gången var efter att Newton blev en del av flocken, ca 1,5 år efter första gången. Samma sak hände då, men han han inte gå ner så mycket denna gång. 43kg som lägst. Och hur fan gör jag nu då? han äter redan högenergi.. Vi bytte märke på foder 🙂 Det funkade, tillsammans med att återinföra tredje målet och en större fodermängd. Riktigt så enkelt var det egentligen inte, det nya fodret valdes ut med omsorg. Pust

Och så var det dags igen nu i sommar. Bazze 45,5kg faaan jag börjar böla.. orka hålla på med detta jäkla trixande..
Men nu fick jag hjälp av Newton 🙂
Newton är inte matglad och just nu är han inne i en period när han inte äter upp sin mat. Newton har också gått ner men där är det ett kilo och det tycker jag inte är något att bekymra sig om. Men i alla fall. Newton lämnar någon deciliter av sin mat varje gång. Bazze äter alltid upp sin mat och går ut ur det rummet, men efter nån timme går han in igen och då får han ju ett mål till, alltså äter han tre till fyra mål om dagen nu 🙂 Var tillbaka och vägde pojkarna i förra veckan. Bazze +1,5kg och Newton +0,7kg wihii
Håller alla tummar för att den trenden fortsätter

Nu ska vi ut o njuta av den underbara sensommardagen

Ha det gott