Om man frågar får man ofta svaret hellre fart och dämpa än tvärt om.. Är det på det ena eller andra sättet tro?

Jag tror att det är helt beroende på vem man är och vad man vill ha, det ena är inte bättre än det andra. Jag har en av varje och kan utan att ljuga att det har sina fördelar vilket som.

Jag har Bazze-blixten. Han gör allt i 300 och det han gör, gör han med sån glädje. Dock blir han lätt lite slarvig. Och en annan nackdel kan vara att han reagerar oerhört snabbt. Så om vi tex gör oss redo för ställande under gång och han får för sig att det är läggande, spelar det ingen större roll vad jag säger.. 🙂 Men att dämpa en sån som Bazze är helt omöjligt, däremot får man vara tydlig och förbereda han väl på vad som ska komma. Då kan han samla energin till det den ska vara.. Vi tränar oftast med godisbelöningar för de ska verka dämpande?? Ja jag vet inte men han exploderar om man stimmar till det 🙂

Sen har jag Newton-kluraren. Han funderar och klurar, oftast blir det rätt direkt och han är väl medveten om vad han gör. Här går det inte super-snabbt men det blir mer felfritt. Han har ett stort föremålsintresse. Som tur är annars tror jag att det hade varit trixit o få in fart. Jag har medvetet valt att hålla ner farten lite tills han är säker på vad han ska göra.. (och så långsam är han inte så det skulle bli ett bekymmer precis) Jag kan för egen del tycka att det är lite mer lättjobbat. Han är ju inte slö direkt, men det går inte i Bazzes 300.. Fördel är också att han har lättare för att klara störningar och behålla fokus.

Jag kan inte säga att jag tycker det ena sättet är roligare än andra eller att det ena passar mig bättre än det andra. Jag känner mer att vilken tur jag har som har en av varje. Jag lär mig massor och har hur kul som helst 🙂

Så nej jag tror inte att det är bättre eller sämre med en massa energi.. Det beror helt o hållet på vem man är och vad man vill ha och såklart vad man vill göra.

Jag vill också lägga till en liten parantes om den där “motorn” som alla vill ha..
Jag älskar motor och egendriv, men det betyder inte att man är super-aktiv. För mig innebär det viljan att jobba och uthålligheten när det är dags. Ladda rätt inför den uppgift som ska utföras.
För mig är motor en form av stress som absolut kan vara förödande. Motorn är också fullkomligt meningslös om den inte kan riktas till det som ska göras. Av o På-knapp är mycket viktigt. Händer det inget, ladda om..

Så tänker Jag! smiley