Jag blir så himla glad när jag får bekräftat att mina tankar och idéer angående mina metoder fungerar..

Tex så hade jag bestämt mig för att inte använda mig av “näringsspår”
Jag ville att han skulle förstå att det finns ett “mål” där ute, sen måste han själv lista ut hur man kommer dit
Följa spår och använda näsan kan alla hundar, sen är det ju upp till mig att få han att förstå och följa det spår jag vill och motivera honom att ta sig till slutet..
Alltid svårt att beskriva sitt tänk, men huvudsaken är ju att jag vet 🙂 Ibland (speciellt jag som lätt har bråttom) börjar man tvivla och fundera på om man ska ändra metod, men jag är glad att jag i alla fall denna gång höll fast vid min ide 🙂

Första spåret jag gick med Newton, då var han typ 10 veckor.. Då var allt lite nytt o läskigt, så han gick mellan mina ben och det gick saaaakta. Spåret var ca 5meter 🙂 Men han hittade rätt..
Sen har vi inte spårat så himla mycket. Vintern kom med en jäklans massa snö.. och jag tror inte på att spåra i snö.
Sen i vår har vi haft så mycket annat att stå i. Men nått litet spår har det blitt.
Nu har vi spårat två gånger sen vi flyttade hit.
Idag gick han två helt felfria spår, han fattade vad vi skulle göra och körde på och leta själv upp spåret.. Wihii duktiga vovve
Bazze fick såklart ett långt spår med pinnar och en kotte. Jag brukar ta nått jag hittar på vägen, kotte eller pinne.. Vi hade behövt vatten med oss, men det glömde jag.. Jag la en pinne uppe på en sten men den missade han, så det ska jag klura på 🙂 Han har så bra och behagligt tempo och jag litar helt o fullt på att han vet vad vi ska.. Så himla skoj 🙂

Det var det jag ville säga 🙂

Ha det gott!