Denna veckan har verkligen börjat hur bra som helst..

Vi har spårat. Vilket vi inte gjort på läääänge.
Bazze gick ett ca 500m långt spår, han brukar slarva och gå på som en tok när man går första spåret efter uppehåll.. Men inte då bra tempo och bra fokus.. Han fick bara en pinne och en skål med gotte på slutet. Spetsvinklar och över väg.. Så gott som felfritt 🙂
Newton som jag får börja från början med, tänkte jag. Så han fick två 50m långa raka spår.. Han “vinglar” lite men tar sig till slutet. Han jobbar bra med näsan, men han är inte hundra säker på vad vi gör.. Och han vindar in slutet när han kommer nära. Då är det ändå en burk med lock.

Vi har tränat lydnad. Bazze körde jag igenom brukset, gick kanonfint. Finns ju alltid lite o peta i, men jag har bestämt mig för att inte vara för krävande mot honom..
Newton körde jag fot, har börjat lägga på kommando.. Och lek. Dessutom har vi börjat med att träna in extern belöning..
Han är verkligen grym.. Han har en grym av o på. Och säger jag sitt så sitter han tills jag ber han komma 🙂 Han har inge bekymmer med att behärska sig. Men det svåra och lite tidskrävande är att godisbelöningar har ingen bra effekt alls 🙂

Och idag har vi ringtränat med bästa Eva.. Det är så himla bra o ha nån som kan titta och som man kan överlägga lite med.. Newton tränade jag här.. Bazze är ju så lätt o ställa, o han tränas aldrig på det.. Vi kommer nog få kläm på det jag o Newton.. Men som jag sagt innan, Bazzes motsats.. Vi ska prova med lek och pip, nästa gång o se vad som händer 🙂
Han är redan duktig, men han kan visa sig ännu lite bättre.
Sprang och ställde lille Rocco också, han är lättställd 🙂 Går o göra precis som jag gör med Bazze 🙂

Det var lite om vad vi hittat på..

Ha det gott <3