Vi har nyss haft en hund som varit bortsprungen (och återfunnen) här i Gislaved. Jag tror det blev på 8de dygnet man fick tag på henne. Hon hade en ganska allvarlig fysisk skada utöver de psykiska som det säkert medför..

Man kan ju inte låta bli att undra hur mina killar hade reagerat.
Jag tror att om de var båda, hade de snart återfunnits.. De hade ju gått fram till första bästa person de sett 🙂
Men om de hade varit ensamma..?
Bazze skulle man kunna tro att han skulle gå fram till vem som helst, men det gör han inte om jag inte är med. Däremot är han nog lättare att locka med sig. Tror inte han hade tillåtit att någon tagit i han, om det inte är någon han känner.
Newton är betydligt mer reserverad. Han hade skällt(vrålat) och dragit.. Han skulle mycket väll kunna hålla sig undan..
Hoppas verkligen inte det är nått man behöver uppleva.. Men det skulle mer vara otur, de har ju inte riktigt det behovet av att springa så långt bort. De håller sig i närheten och på okänd mark ännu närmare..

Min förra hund var ju livrädd för fyrverkerier och en nyår (den ända nyårsafton jag lämnade han), lämnade vi honom hos min dåvarande pojkväns föräldrar. Han kände dom väl.. Men sen när det började smälla, öppnade han dörren och sprang.. Rätt ut, planlöst.. På morgonen dagen efter, ringde de från en lantgård en mil bort.. Då låg han vid deras ladugård.. Men han var lättflörtad och inte svår att få med sig 🙂
En annan gång hade vi precis flyttat till Halmstad, då dunkade jag nått i bänken och det tyckte han var otäckt så han öppnade och gick ut.. i trappuppgången tänkte jag, men någon hade ju öppnat porten ut åt han.. Vart börjar man leta?? Han kände inte till det, mycket trafik överallt.. Fullt pådrag och panik.. Efter ett par timmar fick jag ett samtal från vaktmästarna på området, då låg han hos dom o myste (runt knuten typ).. Fick ju jättemycket uppmärksamhet och hade jättetrevligt 😀

Ha en bra dag!!