Så nu gäller det då att skryta om hur hundarna reagerade..?

Jag kan ju börja med att säga att min förra hund, Lukas var så fruktansvärt rädd för dessa jäkla fyrverkerier. Så varje nyår var en fasa. En gång fick han upp dörren och sprang rätt ut bara, dagen efter hämtade jag honom en mil hemmifrån. En gång försökte han gräva sig in bakom toastolen, helt okontaktbar.. Jag provade med lugnande men det ända som hände var att han reagerade lika dant fast vinglig.. Inte kul att ha en !full! hund som vankar och ska hoppa upp och ner i typ sängen eller springa i trappor. Efter nyår tog det någon månad innan allt lagt sig, han kunde reagera på bagageluckor och om man dunkade nått i en bänk så det lätt “fel”. Var han alltid rädd?? Nej det var han inte det började när han var nått år, och jag har inte den blekaste om vad som utlöste det..

Så till Bazze och Newton.

Bazze har inga problem med att det kommer en och en, men han gillar det inte. Men när de skjuter som fasen blir han lite orolig. Det funkar med att man håller sig lugn och inte låter han börja trajja. Han har ju lätt för att dra igång sig själv och det gäller i allt. På gott och ont. Det bästa med Bazze är att han såfort det slutar smälla, släpper det.. Han är inte rädd för att gå ut och reagerar inte på enstaka smällar efter det.. Så skönt

Newton reagerade inte alls. Han tittade upp någongång så där som man gör men för det mesta reagerade han inte alls. Han reagerade inte på Bazzes oro, som jag kände mig lite orolig för. Dessutom tror jag att han hade lite lugnande effekt på Bazze vilket är toppen.

Men.. Som jag av erfarenhet vet så kan det komma senare… Så var uppmärksam och försiktig.

Några funderingar..

Det var en massa tjat om att rökare inte skulle få samma vård som icke rökare. Då tänkte jag att de som smäller av sig fingrarna och annat med nyårsraketer och som inte har tillstånd (som krävs här) borde inte heller få samma vård som andra eller??

Eller de som varje år gnäller på all hundbajs som inte är upplockat (det tycker jag också är rätt äckligt), jag hoppas att det inte är de som skjuter massa raketer och inte städar upp efter sig.. Idag ser det ut som fasen här och man vill inte att hundarna ska nosa i sig någon skit.

Så idag får vi åka iväg och rasta… 😀

Ha en underbar första dag på nya året!