Fullt upp hela tiden.. men vet knappt vad vi gör 🙂

Men vi kan berätta att vi var i Växjö igår och träffade lite trevligt hundfolk..Åsa med briardkillen Fonzie och lille valpen Rox, Eva med briardkillen Dumle och Majzan med katalanska vallhunden Razz (jag tror jag fick det rätt).. Majzan mötte upp, så åkte vi ut i skogen.. Där träffade vi de andra och planerade våra spår. Åsa la Bazzes spår, långt och klurigt.. Och Bazze skötte sig så klart fint. Han är riktigt duktig på de där med spår, snygga vinklar, koncentrerad och noggran.. Men spåret var långt och matte är inte uppmärksam. Vi måste försöka att bli bättre på att vätskepausa och ta oss lite mer tid vid pinnarna.. Kanske inte den första sträckan men framåt slutet så hittar Bazze sina egna sätt att koppla ifrån ett par sekunder, han avviker och ställer sig o pinkar, lääänge. Sen går han på igen. Åsa gick med och tittade. Han är väldigt tydlig med sina signaler i spåret så jag är inte orolig att bara följa med, han vet.. Mattes superspårare 🙂

Jag la Fonsies spår.. Inte lätt när man inte riktigt vet var de kan.. Men det gick fint 🙂

Sen blev det Växjö bk. En stoooor appellplan har de :).. Där var måsar, hundar, folk och en traktor som klippte gräset..Det tog en stund för Bazze att sammla ihop sig..Men efter ett tag gick det fint.. Gick lättare när vi var på lilla planen..

Dagen i Växjö avslutades på Max med en hamburgare och lite hundsnack :).. Kan det bli bättre??

Vi har oxå varit o kört ännu en appell.. Godkända blev vi. Men det bästa var att båda dommarna gav oss 10 på spåret. Det skulle filmats. Jag trodde att han gick tog fel i första vinkeln, men nähä där låg pinnen. Så säkert och snyggt.. Han kan vara väldigt bestämd när han spårar, vilket är riktigt roligt. Han gick även budföringen vilket var oväntat, det tränar vi i stort sätt aldrig. Nollade platsen. Sen hade ju matte tänkt till (eller inte) så väskan med belöningar och annat ganska korkat. Så den blev mer störnig än nått annat.. Men man lär sig alltid något 🙂 Förövrigt hade vi varit på kurs i två dagar med löptik, så lite svårt med koncentrationen kanske inte var helt konstigt 🙂

Det var nog vad minhjärna orkade tänka ut just nu 🙂

Ps. för de som är lite nyfikna finns det nu en hemsida för mitt företag, men ha lite överseende..

www.gislaveds-hundcenter.se

Ha det gott