Idag skulle jag o Bazze passa på o ta en lång promenad i vårsolen?, det blev en lång en.. 1,5 mil.. lite segt på slutet men gott var det. Bazze som går mest lös, tyckte det var toppen. O idag “jagade” han lite, jag tror inte jaktfolket blivit imponerade men i alla fall. Han drog iväg efter ett rådjur och var borta ja säkert en hel minut, inga skall och inga andra ljud.. Jag tror Bazze blev mest besviken för den rackaren inte stanna o lekte med han 🙂

Men den minuten var ju ganska lite tid av hela promissen. Resten gick ja o filosoferade och Bazze gjorde som Bazze brukar.. Springer lite, spårar lite, kollar så matte är med, badar lite och har det gott.

Jag han fundera en del. Funderade en del på Jack Brander, han som var på kennel-lägret. Vilken människa.. Fasen så duktig och rolig, det skulle handla om utställning och blev en hel del anatomi. Det var mycket av vad han sa som fastnade. Inte minst för att han var så pedagogisk och hade med sin gray hound (Axel, hette han) o vissa på. O så tänkte jag på en massa bilder man ser på ursnygga hundar från olika utställningar.. men varför ställer man dem så, onaturligt långt bak o brett med bakbenen?? Vart står det att det ska se ut så??

O sen för de som undrar (mest bakom ryggen). skit på er 🙂 Kan ni inte ta det direkt med mig får ni inget veta 🙂

Jag la spår igår till min lille kille. Superspåraren. Men denna gången gjorde jag inte riktigt som jag brukar. Jag tränar normalt inte med “godis” i spåret, utan alltid med saker eller pinnarna (både de vanliga och natur). Godis får han i utbyte. Men denna gången gjorde jag det och det var en intressant erfarenhet. Motivationen på spåret ökade och ökade och ökade tills det gick överstyr och blev okocentrerat och ofokuserat och rörigt. Blev tvungen och bryta han, pausa och samla ihop honom.. Sen kunde vi köra den sista biten. Som ni kanske anar är ju detta inget jag kommer göra igen, men det var bra o se vad som händer o när.. Och vi har redskapen att hantera det och då är det nått jag jobbat på i mer eller mindre hela hans liv.. Jag vill ha hög motivation och energi, men det får inte bli stress. Jag är medveten om att han kan ligga nära många gånger. Speciellt där han inte riktigt vet eller han vet att det är nått riktigt super skoj eller gott som väntar.. För er som känner honom förstår hur jag menar..

Men kort o gott.. Han kan så mycket och matte är stoltast i världen 🙂

Min fina kille