Nu äntligen har man lite tid över till bloggandet 🙂

Vi håller ju på att flytta. Lämnar samhället och flyttar ut på landet.. Bazze är riktigt nöjd med det.. Springa fritt o härja är ju livet 😉 Så mycket packande, tapetserande målande och körande och allt var det innebär.. Faktum är att vi har varit lite slappa med träningen.. Matte inte nöjd med det.. Men då vi hinner träna är det OR-stil som gäller 🙂

Så till lägret OR2011.. Vilken höjdare, det överträffade alla mina förväntningar.. Otroligt givande och inspirerande.. Jag fick med mig en mängd otroligt bra tips o tankar fick man av dessa fantastiskt duktiga människor. Jag hade förmånen att få träna för en dansk instruktör, Christina Ingerslev. En finsk, Christa Enqvist och norska Kjellaug Selsaas.. Alla tre otroligt duktiga. Deltagare var allt från valpar till vuxna, nybörjare till elit men oavsett vad vi deltagare hade problem med så verkade det vara i grundträningen “problemen” låg. Det var även en del föreläsningar bl a fick vi lyssna på de olika ländernas träningsfilosofier. Vilket inte skilde sig så mycket kanske men de hade lite olika sätt att träna samma saker kan man säga. Och de hade inte i närheten av så bråttom som jag haft hihi.. De lägger en massa tid på grundträning innan momentinlärning.. Kroppskontroll och själförtroende var oxå något de gärna tryckte på.. En annan sak som var otroligt roligt var norskornas skildring av en tävlingsituation, ur hundens synvinkel. Jag skrattade oavbrutet i tjugo minuter. Både för hur roliga de var och hur de bjöd på sig själva och så kände man ju igen sig lite (det vågar man ju knappt erkänna)

Specifikt i vår träning jobbar vi nu massor på stadga, Bazzes självförtroende och väldigt lite på moment. Vi tränar Kierrä fast har valt o kalla det varva. Något som finnarna använder flitigt både till belöning och för inlärning. Det går ut på att lära hunden springa tex runt ett träd.. Vilket gör att om man tex ska träna inkallning behöver man inte ha någon som håller eller så behöver hunden inte kunna stanna kvar. Om ni förstog hur jag menade 😉

Det var lite om det..

På söndag är det upptaktsmöte på klubben. Ska hålla i valpkursen tillsammans med Sandra. Ska bli riktigt skoj. Sen är det ju torsdagsgruppen då förståss, med en massa grejer som ska hittas på (planeringsmöte för det igår) Det ska provas på sök, spår, uppletande och tävlingsträningar en gång i månaden mm.. Kanonskoj ska det bli..

Spannar efter valp gör man ju också.. Det börjar bli dax för en till :).. Jag har några som tilltalar mig men inget beslutat. Vi får se vad det bli 😉 En briard blir det i alla fall och en fawnfärgad hane är det jag vill ha. Ska den ställas ut så blir det nog Andreas som får fixa det.. Jag vill bara tävla. Och nöjer mig helt o fullt med o ställa ut min bästa Bazze

Så där nu är ni lite uppdaterade