Läste hundsport idag när jag kom hem.. Fastnade vid en artikel om “Nej”. En mycket bra artikel.. Så tänkte jag så här -Undrar vad alla som tränar med den förlegade förbudsträningen tänker, för den förekommer.. Även den mindre trevliga varianten.. Eller varför kan de aldrig inse att det faktiskt finns “possitiva” sätt o träna hund?? Occh dessutom finns det långt mer en ett sätt..

Igår hade vi våran torsdagsträning. Matte som håller på med sin utbildning hade fått läxa. Så Analys av Bazze blev det, ihop med Sandra o Rusty.. Riktigt roligt men det var inte så mycket som man inte redan visste om Bazze.. Han är väldigt social med både folk o andra hundar. Han har inga problem o gå på konstiga underlag (durk, presening och stegen tex) och han är rätt mattig 😉 Men man lär sig ändå massor och spännande är det.. Speciellt nu, för nu börjar faktiskt Bazze bli vuxen.. På riktigt denna gången 😉 Igår fick han tex tillåtelse att va lite “fri” på plan så han kunde få busa lite.. men valde matte.. till sist blev det lite bus.. men sen gick de mest runt o sniffade, kollade vem som hade godas godis..

Träningen går oxå fantastiskt bra och han är riktigt på och fokuserad.. Kanon kul.. Men ingen tävling inplanerad ännu..

Vi har oxå fått Mathilda och Pita att ställa upp som “objekt” i mitt projekt till utbildningen.. Jag kom på vad jag ville göra och tänkte direkt på dom (en riktigt utmaning kommer det bli) och hon var på.. hihi.. Vi kommer fixa det.. Jag har massor med tankar om hur vi ska lösa det.. Har med passivitet att göra 😉 Kommer bli super skoj…