För lite mer än tre år sen.. Då var det dax för valp-spaning.. Briard skulle jag ha och fawn skulle det va.. Hittade en kennel med en tik som jag tyckte verkade intressant.. Tog kontakt med Christina (Kennel”mamman”) för att få träffa tiken.. Åkte upp o fick nöjet att umgås med denna fantastiska tik “Z”.. Helt såld, fantastiska vovve.. Hon var precis som jag ville min briard skulle vara, lugn o samlad och glad.. Valet var lätt, måste ju bara ha en valp av denna tik.

Hade ju oxå turen att jag träffade henne så tidigt, fick ju träffa henne innan hon parats.. Efter det ett antal gånger och en låååång väntan innan valparna skulle flytta hemifrån.. Hon var fantastisk med sina valpar, lite för bra för sitt eget bästa kanske 😉 Det blev en liten underbar valp till mig.. Min minst lika goa Bazze.. Kanske inte riktigt så lugn, samlad och cool som Z.. Men glad är han så det räcker o blir över.. kanske rasen borde heta “bliglad” i stället

Nu har man ju träffat en himla massa fina briarder, men Z har alltid varit en favorit (om man får ha det).. Så var gång när jag åkt o hälsat på så har jag alltid sätt fram emot att få säga hej till “morsan”

Så idag fick jag det otroligt supertunga beskedet att denna goa Z inte längre finns.. Blev så super lessen. Bazzes mamma flyttat till hundhimeln.. Var inte riktigt med på det.. Jag inbillar mig gärna att de ska finnas jämt..

Så vill vi ge superstora goa bliglad-kramar till Christina med familj.. Vi tänker på er..